c_alt not found!

Mediterraan eten

Mediterraan eten bij Sabrosa

Restaurant Sabrosa laat je graag kennis maken met het eten van de landen rondom de Middellandse Zee. Je zal ervaren dat maaltijden uit de mediterrane keuken gewoon erg lekker zijn. Niet alleen de smaak is een belangrijke motivatie om het mediterrane menu te proberen. Het traditionele eten uit Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland is ook heel gezond.  Kenmerkend voor de mediterrane keuken is het gebruik van verse ingrediënten. Wij werken met de verse ingrediënten van elk seizoen. Groenten zoals aubergine, artisjok en het hoofdingrediënt de tomaat verwerken wij in onze gerechten. De verse rode peper, knoflook en andere familieleden van de ui brengen jouw eten op smaak. Mooie vlees- en visgerechten worden bij ons bereid op de Open Houtskoolgrill van Josper. Natuurlijk hebben wij de mooiste pastasoorten op de kaart. Deze komen uit Ravenna uit de regio Emilia Romagna. Een streek die ook wel bekend staat als de culinaire buik van Italië.

Door niet teveel met de smaken te combineren ervaar je de puurheid van de gerechten. Het gebruik van extra vergine olijfolie en de lekkerste verse kruiden, zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn of salie zorgen voor een (h)eerlijke smaakbeleving.

Gezond

De mediterrane keuken wordt beschouwd als een van de gezondste. Onderzoek wijst uit dat het mediterrane voedingspatroon de allerbeste keuze is voor mensen met diabetes. Het eten houdt de bloedsuiker stabieler en beschermt tegen hart- en vaatziekten. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen bevelen wij het heerlijke mediterrane eten van harte bij iedereen aan.

De open houtskoolgrill van Josper

Het vlees en de vis bereiden wij op de Open Josper Houtskoolgrill. Daarmee is Sabrosa het eerste restaurant in Nederland dat met deze moderne open houtskoolgrill gerechten bereidt. Het gebruik van de houtskoolgrill, die wij rechtstreeks uit Barcelona hebben gehaald, zorgt voor een constante hoge temperatuur van het vuur. De smaak en de sappen van het vlees en de vis worden zo het best bewaard en de houtskoolgrill zorgt voor de unieke ‘rokerige’ grillsmaak.

Shared Dining 

Bij Sabrosa staat gastvrijheid voorop. Wij zijn meer dan alleen een restaurant. Gezellig borrelen met vrienden en bekenden. Zomaar even binnenlopen. De deuren staan open voor jou. Wil je echt wat lekkers proeven tijdens het diner? Dan bevelen wij ons Dolce Vita menu aan. Prima geschikt voor shared dining. Dat concept biedt zoveel variatie. Je beleeft meer aan tafel. We serveren 5 kleine voorgerechten op een bord die je zelf op je eigen plate kunt leggen, bij het hoofdgerecht serveren we een pasta gerecht, een vlees gerecht en een vis gerecht, ook deze kun je weer naar wens zelf opscheppen. Het nagerecht bestaat uit 3 heerlijke kleine lekkernijen, gezellig tafelen dus, het past bij Sabrosa.

Open keuken

Gastvrijheid en gezelligheid zijn voor ons vanzelfsprekend. Wij bereiden onze gerechten in een open keuken. Zo ben je getuige van de verse bereiding van jouw gerecht. Met een gemotiveerd team willen wij onze gasten zeven dagen in de week verrassen met verse, pure en mooie gerechten. Sabrosa; de plek in Soest-Zuid waar je vrienden en bekenden ontmoet en waar het aan onze centrale bar prima afspreken is. Een uniek tweeluik van Bar & Kitchen in Soest-Zuid. Waar je afspreekt bij onze bar en waar het hapje en het drankje van topkwaliteit zijn.